ZILCH!

No Added Sugar

低脂肪 * 不含麩質 * 無添加糖 * 低碳水化合物

low fat * gluten free * no added sugar * low carbonhidyrate

今年熱到爆錶,大熱天時食杯冰涼既雪糕,係好正既抗暑方法。

但好多人又會擔心食得雪糕多,容易變肥,來自新西蘭Zilch!既「無添加糖」系列雪糕,可能係好好的選擇。一般雪糕,成份通常有好多白砂糖,但白砂糖熱量好高,食得多真係易肥。Zilch!「無添加糖」系列,即是「無添加白砂糖」的意思,完全唔用白砂糖的。

但為了平衡口感,不想令到雪糕淡而無味,Zilch! 的「無添加糖」系列,會用上好少份量既乳糖,而乳糖更係由新西蘭優質牛奶中提鍊出黎。乳糖熱量低,健康好多。以每100毫升計算,一般雪糕既糖份,通常是 14.5-20克(白砂糖)。

但Zilch!「無添加糖」系列,只含有4.1克既乳糖,低好多。

最難得既係,糖份少左咁多,但食落口果種幼滑感,又可以保持得好好,完全係因為Zilch!「無添加糖」系列雪糕,是用無污染既新西蘭頂級牛奶製造。